Morotskaka:
375 g farinsocker
3 dl raps- eller majsolja
4 ägg
300 g mjöl
1 msk kanel
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
350 g rivna morötter
50 g krossade valnötter
Cheese frosting:
200 g creeme cheese naturel
75 g margarin
vaniljsocker efter eget tycke och smak :)
250-300 g florsocker
Vispa socker och olja krämigt och vispa sedan ner äggen, ett åt gången. Vispa ordentligt! Blanda sedan i mjöl, kanel, salt och bakpulver i degen och till sist de rivna morötterna samt valnötterna.
Häll i blandningen i en smord form. Baka i ca. 60 minuter i 175 grader.
Frosting:
Vispa cream cheese och margarinet till en kräm. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Vispa frostingen till en slät blandning.
Bred sedan på frostingen på den kalla morotskakan. Låt stå i kylan i några timmar innan servering. Garnera med lite valnötter. Färdigt!
3 dl raps- eller majsolja
4 ägg
300 g mjöl
1 msk kanel
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
350 g rivna morötter
50 g krossade valnötter
Cheese frosting:
200 g creeme cheese naturel
75 g margarin
vaniljsocker efter eget tycke och smak :)
250-300 g florsocker
Vispa socker och olja krämigt och vispa sedan ner äggen, ett åt gången. Vispa ordentligt! Blanda sedan i mjöl, kanel, salt och bakpulver i degen och till sist de rivna morötterna samt valnötterna.
Häll i blandningen i en smord form. Baka i ca. 60 minuter i 175 grader.
Frosting:
Vispa cream cheese och margarinet till en kräm. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Vispa frostingen till en slät blandning.
Bred sedan på frostingen på den kalla morotskakan. Låt stå i kylan i några timmar innan servering. Garnera med lite valnötter. Färdigt!
http://www.youtube.com/watch?v=y1orR1HGv0s
Beef Wellington by Gordon Ramsey
(vi vanliga dödliga kan faktiskt laga det också, det är beprövat!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar