onsdag 26 maj 2010

Mätt?

Förresten, vi kom in på ett rätt kul samtalsämne igår. Vi pratade mat (något som jag verkligen lärt mig att uppskatta att tillaga!) En bra avkoppling kan faktiskt vara att tillaga något riktigt gott som man kan avnjuta tillsammans sedan. Nåja, ämnet var "Paradrätt" och vad det i så fall skulle vara. Jag tyckte att alla hade något som lät helt fantastiskt gott! Äkta pasta carbonara, Beef Wellington osv. (Jag länkar hur man gör Beef Wellington - det är fantastiskt gott!). Jag kom inte att tänka på någon speciell rätt just då, men nu när jag sitter och funderar lite så har jag nog ingen rätt - jag har en morotskaka. Och den smakar som om den precis är nedstigen från himlen. Lätt att göra men kan aldrig misslyckas eller vara fel. Egentligen är det ett recept som jag fick av min vän och före detta chef Ania som hon i sin tur fått från sin mor, men med lite justeringar från min sida. Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet här, så får ni prova själva (men våga inte ta åt er äran för den - jag äger rättigheterna).

Morotskaka:
375 g farinsocker
3 dl raps- eller majsolja
4 ägg
300 g mjöl
1 msk kanel
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
350 g rivna morötter
50 g krossade valnötter

Cheese frosting:
200 g creeme cheese naturel
75 g margarin
vaniljsocker efter eget tycke och smak :)
250-300 g florsocker


Vispa socker och olja krämigt och vispa sedan ner äggen, ett åt gången. Vispa ordentligt! Blanda sedan i mjöl, kanel, salt och bakpulver i degen och till sist de rivna morötterna samt valnötterna.
Häll i blandningen i en smord form. Baka i ca. 60 minuter i 175 grader.

Frosting:
Vispa cream cheese och margarinet till en kräm. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Vispa frostingen till en slät blandning.
Bred sedan på frostingen på den kalla morotskakan. Låt stå i kylan i några timmar innan servering. Garnera med lite valnötter. Färdigt!

http://www.youtube.com/watch?v=y1orR1HGv0s
Beef Wellington by Gordon Ramsey
(vi vanliga dödliga kan faktiskt laga det också, det är beprövat!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar